Konversio

lopullinen historia, joka synnyttää joitain tärkeimpiä jalkineiden siluetteja, joita maailma on koskaan nähnyt, kuten Chuck Taylor All Star ja The One Star, on epätodennäköistä, että et ole vielä kuullut Converseista. Legendaarinen lenkkarimerkki on käyttänyt kaikki kulttuurikuvakkeet, joita voit ajatella vuosien varrella, ja sinun ei tarvitse kävellä kaukana kadulla löytääksesi parin luonnossa. Se, mitä et ehkä tiedä, on se, kuinka laaja ja rikas tuotemerkin historia on, ja siksi täällä ainoassa toimittajalta, jonka aiomme syventää arkistoihin ja kertoa tämän tuotemerkin takana olevan fantastisen tarinan.

Nöyrästä alusta alkaen vuonna 1908 heti kansainväliseen tähti- ja korkealämpöiseen yhteistyöhön, hihna itsesi, kun valmistaudumme tutkimaan Converse-historiaa sen eeppisen matkan kautta tullakseen maailmanlaajuisesti tunnustetuksi etiketiksi.

Kuva Converse -sivuston kautta
Aikaiset vuodet

Converse -tarina alkaa Massachusettsissa, Yhdysvalloissa, jo yli sata vuotta sitten, kuten Marquis Mills Converse perusti etiketin, Converse Rubber Shoe Company vuonna 1908. Alun perin tuotemerkki, joka on erikoistunut galoshien luomiseen, tietyn tyyppisen vedenpitävän ylikuorman luomiseen kumi. Vuoteen 1910 mennessä Converse huomasi, että Galoshes -markkinat olivat rajoitetut ja alkoivat luoda lenkkarit. Se jatkoi kumin käyttöä lenkkarien pohjaosiin ja valitsi kankaan yläosan, parien kanssa tuotetaan vain luonnollisen ruskean värin. Nämä eivät aloittaneet aluksi tarkalleen, koska tuolloin yleisöllä ei ollut tarvetta tällaisiin kenkiin.

Vuoteen 1915 mennessä tuotemerkki alkoi siirtää keskittymistä urheilullisten jalkineiden ja tarkemmin koripallon lenkkarien luomiseen. Alkuperäiset lenkkarit olivat nyt kehittyneet merkittävästi, ja heidät viitattiin nimellä “ei ihmid”, joka alkoi muistuttaa käännöksiä, joita me kaikki tiedämme ja rakastamme tänään. Vuonna 1920 Converse debytoi toisen lenkkarien luovutuksen, joka tunnetaan nimellä All Star ”, joka kehitettiin erityisesti koripalloilijoille.

Kuva BBC: n kautta
Chuck Taylor ja All Stars

Vuonna 1921 puoliammattilainen koripalloilija, joka tunnetaan nimellä Charles “Chuck” Taylor, liittyi Converse-joukkueeseen osa-aikaisena myyjänä. Kukaan ei tiennyt, että hänestä tuli yksi joukkueen vaikutusvaltaisimmista jäsenistä. Vuoteen 1922 mennessä Chuckin innovaatiovoima oli jo alkanut näyttää, koska hän ehdotti useita parannuksia All Stariin joustavuuden parantamiseksi, jotka heti otettiin aluksella, lenkkarin nimi oli uudelleen ”Converse Chuck Taylor All Stars” – nimi, joka on käytetään edelleen tänään. Taylor jatkoi myös Converse: n ensimmäisen virallisen koripallojoukkueen hallintaa, nimeltään The Converse All Stars.

Chuck Taylor osoitti itsensä edelleen uskomattomana hyödykkeenä brändille, kun hän matkusti yksin Yhdysvaltojen ympäri mainostaen lenkkarit, jotka tulivat niin menestyviksi, että Converse jopa sisällytti nimensä uuteen logoon. Vuoteen 1936 mennessä Converse All Starista tuli Yhdysvaltain olympiakisojen koripallojoukkueen virallinen lenkkari, jossa se pysyi vuoteen 1968 saakka. Heistä tuli myös Yhdysvaltain armeijan virallinen koulutusten lenkkari koko maailmansodan ajan.

Kuva Converse Japanin kautta
Värisarja

Toisen maailmansodan jälkeen Converse jatkoi innovaatioita uusilla ideoilla, käynnistämällä All Starin täysin mustalla variantilla, joka oli heti suosittu valinta. Vuoteen 1957 mennessä Converse koostui yli 80% kaikesta koripallo -alan myynnistä, mutta asiat olivat entistä suuremmiksi, kun brändi käynnisti lenkkarinsa erilaisissa väreissä, kun se valmistautui pääsemään valtavirran muotimaailmaan. Kuvakkeet, kuten James Dean ja Elvis Presley, ottivat lenkkarit luotettavina vaatekaapin niitteinä, jotka ajoivat myyntiä seuraavalle tasolle.

1969 näki Chuck Taylorin valitettavasti sydänkohtauksesta, mutta hänen perintönsä jatkoi menestymistä, kun All Starin päivitetty versio lanseerasi samana vuonna tarjoamalla premium -materiaalia, kuten nahkaa ja ylpeillä hienostuneella siluetissa. Koko 1970-luvun alkupuolella Converse julkaisi useita upouusia siluetteja, jotka kaikki ovat nykyään suosittuja: Jack Purcell, The One Star ja Pro-nahka.

Kuva NCAA: n kautta
Michael Jordan & Micheal J Fox

As the 1970s drew to a close, Converse continued to prove itself to be a force to be reckoned with in popular culture. Rock -musiikin maailma oli kehittänyt rakkauden All Stariin, legendoissa, kuten Robert Plant (Led Zeppelin), Sex Pistols ja Ramones, jotka kaikki valitsivat sen valintansa lenkkariksi. the best was yet to come however, as in 1983 Converse launched a brand-new basketball sneaker named that Fastbreak that was worn by none other than Michael Jordan in the last season before his Nike sponsorship. He even wore them during the Olympic finals, in which team USA took the gold medal.

The cult classic movie Back to the Future launched in 1985, with Michael J Fox pictured in All stars for much of the movie. While at the time Converse seemed immovable, shortly after Nike unveiled the Air Jordan 1, Michael Jordan’s brand-neW Allekirjoituskoripallokenkä. Viime kädessä tämä oli Converse -lenkkarien lopun alku ammatillisessa koripallossa. Seuraavina vuosina myynti laski ja kaikki tähdet eivät enää olleet ballerien valittuja lenkkarit, vaikka heidän ainutlaatuinen vetoomus muotimaailmassa pitivät heidät hengissä, kun uudet tähdet, kuten Nirvanan Kurt Cobain ja Hip Hopin jääkuutio, valitsevat kaikki tähdet. 1990 -luvun ajan.

Kuva Niken kautta
Nike -haltuunotto

2000 -luvun alkupuolella tuli yksi Converse -vaikeimmista ajoista, kun myynti laski edelleen, huolimatta siitä, että All Star on edelleen yksi planeetan tunnetuimmista lenkkarista. Vuoteen 2001 mennessä kilpailusta tuli liian paljon, kun brändihakemus konkurssiin. Vaikka näytti siltä, ​​että kaikki voisi olla ohi, vuonna 2003 Converse -entinen nemesis Nike pelasti päivän hankkimalla tuotemerkin noin 305 miljoonalla dollarilla ja hengittämällä uuden elämän vuokrasopimuksen etikettiin toivoen sen ajamista entisiin kunniapäiviin.

2000 -luvun alkupuolella oli edelleen taistelu Converse -palvelusta, mutta Nike -tukena se onnistui vetämään ja palauttamaan osan suosiostaan, kun Will Smith edes käyttää sitä suositussa elokuvassa I, Robot. Vuonna 2008 brändi käynnisti uuden markkinointikampanjan, jonka otsikko on ”Connections Campany”, joka soitti lenkkarien suosiossa vaihtoehtoisessa musiikissa. Mainokset, joissa esiintyy Billie Joe Armstrong of Green Day ja Sid Vicious seksipistooleista, edistäen yksilöllisyyden käsitettä.

Kuva lopun kautta
Yhteistyö

Kun reunamme lähemmäksi nykypäivää, on vaikea olla mainitsematta satojen, ellei tuhansien yhteistyön menestystä, jonka Converse -tuotemerkki on käynnistänyt. Vuonna 2009 etiketti yhdisti voimansa kenenkään muun kuin Comme des Garçons -pelissä ensimmäistä kertaa, debytoimalla nyt ikoniset lenkkarit, jotka kantavat heti tunnettavan Rakkaus sydämen logon. Vuoteen 2013 mennessä Nike oli kasvanut konkurssiin konkurssiin yhdelle, jonka arvo oli 1,4 miljardia dollaria, ja etiketti sijoittuu nyt johtavaksi elämäntapabrändiksi.

Yhteistyöt jatkoivat kovaa ja nopeaa, kuten Kith, Off-White, Coca Cola, Carhartt WIP, Tyler the Luoja ja monet muut, jotka liittyvät Converse-perheeseen. Vaikka Converse ei ole aina ollut helppoa, on turvallista sanoa, että tuotemerkki on onnistunut pysymään ajan tasalla yli 100 vuoden ajan, osoittaen itsensä voimana, jonka kanssa on otettava huomioon jalkineteollisuudessa.

Converse on vahvistanut itsensä tiukasti katuvaatteiden alueella ja tullut edustamaan monia subkulttuureja vuosien varrella. NBA: n hallitsemisesta nähtykseen muusikoiden ja rullalautailijoiden jalkoihin 1990 -luvulla, jopa nyt et voi paeta Converse -ulottuvuudesta. Se on historiassa täynnä merkkiä ja on todella teollisuuden kuvake.

Pysy lukittuna täältä ainoana toimittajana kaikista viimeisimmistä päivityksistä ja uutisista lenkkarimaailmassa ja lisää tämänkaltaisia ​​eeppisiä tarinoita!

Puman historia
Niken historia: 1946 – läsnä
Adidasin täydellinen aikajana
Pakettiautojen historia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *